Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de morcovi, mazăre, fasole, conopidă şi cartofi

Printeaza

Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de morcovi, mazăre, fasole, conopidă şi cartofi

Ingrediente:Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de morcovi, mazăre, fasole, conopidă şi cartofi

  • 1,200 kg fricandou de viţel
  • 250 g morcovi
  • 250 g mazăre
  • 200 g fasole fidea
  • 250 g conopidă
  • 250 g cartofi noi
  • 1 ceapă
  • 100 g zarzavat
  • 1 legătură pătrunjel
  • 120 g unt
  • sare
  • piper
  • 1/2 foaie dafin
  • 1/4 l supă
  • 1/2 lingură făină

 

Mod de preparare:

Se spală fricandoul, se usucă într-un şervet, se dă sare şi puţin piper, se pune apoi la cuptor în tava unsă cu unt circa 50 minute împreuna cu zarzavatul şi ceapa tăiate.

Se scoate carnea, se face sosul în tava în care a fost friptă carnea şi se mai pune în el făină, supă şi foaie de dafin.

Carnea tăiată felii, se aşază pe un platou fierbinte, se garniseşte cu buchete de le­gume fierte şi sotate în unt (morcovi, mazăre, fasole, conopidă, cartofi) peste care se pune pătrunjelul tocat.

Sosul se serveşte separat la sosieră şi puţin se pune peste friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.