File de peşte cu sos de portocale şi capere

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de file de peste cu sos de portocale si capere din: pangasius, zeama de la o portocala, portocala, unt, capere, smanana, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:File de peşte cu sos de portocale şi capere

  • 500 g pangasius (2-3 fileuri)
  • zeama de la o portocala
  • 1 portocala pentru decor
  • 50 g unt
  • 125 g smantana
  • 1 borcan cu capere (100 g)
  • 1 pahar cu vin alb
  • ulei de masline
  • sare
  • piper alb
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Condimentează file- urile cu sare şi piper. Toarnă un pic de ulei de măsline şi puţină zeamă de portocale peste ele.

Pregăteşte sosul: topeşte untul, adaugă restul de zeamă de portocală. Amestecă până dă într-un clocot. Adaugă i smântână. Continuă să amesteci, până se omogenizează. Lasă pe foc încă cinci minute, la de pe foc şi adaugă caperele şi piper alb măcinat.

Intr-o tigaie mare sau într-un wok, încinge puţin ulei de măsline şi prăjeşte bucăţile de peşte circa 5-6 minute pe fiecare parte, stinge cu vinul alb şi scoate imediat pe un platou. Adaugă sosul. Decorează cu felii şi coajă subţire de portocală, rulată.

File de peşte cu sos de portocale şi capere

File de peşte cu sos de portocale şi capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.