File de peste cu fasole

Printeaza

File de peste cu fasole din: fileuri, fasole, rosii, praz, telina, morcovi, dafin, cimbru, lamaie, sare, piper, busuioc.

Fasolea este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la susținerea funcționării normale a corpului.

Fasolea conține fibre solubile care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate contribui la menținerea sănătății cardiovasculare. De asemenea, potasiul din fasole poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.

 

Ingrediente:File de peste cu fasole

  • 4 fileuri
  • 500 g fasole cu boabe mari
  • 2 roşii
  • 1 praz
  • 1 ţelină
  • 2 morcovi
  • frunze de dafin
  • cimbru
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Fasolea se spală în mai multe ape şi se fierbe în apă cu sare.

Prazul, ţelina, morcovii se curăţă, se taie felii subţiri, se călesc în ulei încins.

Se adaugă fasolea scursă, roşiile tocate mărunt, foi­le de dafin, cimbrul şi o cană de apă. Se mai fierb 5 minute.

Fileurile de peşte se taie, se ung cu ulei, se sărează, se aşază într-o tavă şi se dau la cuptor timp de 10 minute, întorcându-se pe ambele părţi.

Amestecul de legume se aşază pe farfurii, deasupra se pun bucăţile de peşte şi se stropeşte cu zeamă de lămâie!

Se ornează cu ramuri de busuioc.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.