Fasole verde in straturi

Printeaza

Fasole verde in straturi din: fasole verde, unt, pesmet, smantana, oua, marar, sare.

Ingrediente:Retete_1

  • 1 kg fasole verde
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu pesmet
  • 1 pahar cu smantana
  • 2 oua
  • marar tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi păsătile de vârfuri şi codiţe, rupeţi în bucăţi de 3-4 cm, spălaţi în 2 ape călduţe (apa rece întăreşte păstăile) şi fierbeţi în apă cu sare care clocoteşte.

Lucraţi la foc mic, cu vasul acoperit, iar după 20 min stingeţi focul, scurgeţi fasolea de zeamă şi aşezaţi în straturi într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet: un strat de fasole, smântână, fasole, ouă bătute, fasole şi mărar tocat. Puneţi forma în cuptorul cald pentru 30 min.

Serviţi mâncarea caldă, frumos porţionată, lângă crutoane de pâine prăjite în unt.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.