Dulceaţă de caise umplute cu nuci

Printeaza

Dulceaţă de caise umplute cu nuci

Ingrediente:Dulceaţă de caise umplute cu nuci

  • 40 de caise
  • 1,250 kg zahăr
  • 3 pahare apă
  • 1 lămâie
  • mieji de nucă

 

Mod de preparare:

Alegi fructe tari, coapte şi nevătămate. Le cureţi de coajă şi le pui pen­tru 2 ore în apă de var. Le speli apoi în apă rece, le scoţi sâmburii şi în locul lor introduci miez de nucă.

Le laşi să se zvânte şi între timp fierbi apa cu zahăr şi când e siropul bine legat, adaugi caisele. Laşi dulceaţa deoparte 15 minute, apoi o pui la fiert, mişcând din când în când cratiţa să nu se lipească fructele.

Când e aproape gata, pui zeama de lămâie pentru ca dulceaţa să-şi păstreze culoarea deschisă. In mod special la dulceaţa de caise e bine să prepari cantităţi mici.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.