Dovlecei la cuptor

Printeaza

O reteta de dovlecei la cuptor din: rosii, dovlecei, ulei de masline, unt, ceapa, amestec de ierburi aromate, smantana, oua, cascaval, sare si piper.

Ingrediente:Dovlecei la cuptor

  • 500 g rosii
  • 500 g dovlecei
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ceapa taiata marunt
  • 2 linguri amestec de ierburi aromate taiate marunt (tarhon, patrunjel, marar)
  • 100 ml smantana
  • 2 oua
  • 50 g cascaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi dovleceii şi roşiile şi tăiaţi-le în rondele cu grosimea 0,5 cm. Căliţi ceapa în ulei şi puneti-o pe fundul unei tăvi unse bine cu unt. Aşezaţi în tavă rondele de dovlecei şi de roşii în straturi alternative. Presăraţi deasupra sare, piper şi ierburi aromate.

Bateţi ouăle cu smântână, adăugaţi caşcavalul ras şi turnaţi amestecul peste ingre¬dientele din tavă. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când preparatul se rumeneşte uniform.

Dovlecei la cuptor

Dovlecei la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.