Deserturi simple si delicioase: Tort de mere

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu:faina, mere, unt, zeama de lamaie, zahar pudra, frisca lichida, coaja de lamaie, oua, sare.

Ingrediente:

  • 220 g făină
  • 1 kg mere
  • 110 g unt
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 50 g zahăr pudră+ 20 g pentru frisca
  • 125 ml friscă lichidă
  • coaja de la 1 lămâie
  • 3 ouă
  • sare
  • 1 gălbenuş

 

Mod de preparare:

lei un cas­tron şi pui făina. în făină pui untul tăiat bucăţi mici, zahă­rul pudră (50 g), gălbenuşul şi amesteci mai întâi cu o lingură, apoi cu mâna. Dai aluatul la rece pentru 1 oră.

Apoi întinzi aluatul într-o foaie de 1/2 cm, în forma de tort. Tai merele în 4 şi le cureţi de coajă şi de seminţe. Crestezi fiecare sfert uşor pentru a nu se rupe. Stropeşti apoi mere­le cu zeamă de lămâie şi le aşezi în forma de tort, peste aluat, formând un cerc.

Baţi ouăle cu zahăr pudră, frişcă lichidă şi coajă de lămâie şi le torni peste mere. Dai totul la cuptor şi coci la 180 de grade pentru 30 de minute.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Sa-mi faci si mie un tort de mere, sunt foarte curioasa sa vad cum iese 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.