Crochete de peşte cu orez

Printeaza

Crochete de peşte cu orez din: file de peste, parmezan, usturoi, pesmet, oua, faina, ceapa, orez, stafide, mustar, ulei, sare, piper, rosii.

Ingrediente:Crochete_de_peste_cu_orez

  • 400 g file de peste
  • 50 g parmezan
  • doi catei de usturoi
  • 120 g pesmet
  • doua oua
  • 100 g faina
  • o ceapa
  • 100 g orez
  • 25 g stafide
  • o lingura cu mustar
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • rosii

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se sfărâmă cu o furculiţă. Se lasă să se răcească, se adaugă ouăle, muştarul, jumătate din parmezanul ras, ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se presară sare şi piper după gust şi jumătate din stafidele tocate mărunt.

Pesmetul şi făina se pun treptat, până rezultă o compoziţie potrivit de tare. Se modelează un fitil potrivit de gros, se taie bastonaşe lungi şi se trec prin restul de făină amestecată bine cu pesmet. Se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald.

Orezul se clăteşte cu apă rece, se fierbe în apă cu sare .până înfloreşte, apoi se căleşte în puţin ulei cu sare, piper şi stafidele rămase. Se opreşte focul, se adaugă restul de parmezan ras şi se amestecă. Crochetele de peste se servesc alaturi de orezul cald, cu felii de rosii presarate cu sare.

Crochete de peşte cu orez

Crochete_de_peste_cu_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.