Crochete aromate de peşte cu orez

Printeaza

O reteta delicioasa de crochete cu: peste, ciuperci, oua, orez salbatic, fasole rosie, ardei iute, frunza de dafin, ceapa, usturoi, sare, piper, pesmet, ulei, patrunjel, nuca.

Ingrediente:

  • 500 g peşte
  • 100 g ciuperci
  • două ouă
  • 100 g orez sălbatic
  • o conservă fasole roşie
  • un ardei iute
  • o frunză de dafin
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • pătrunjel
  • 100 g miez de nucă

 

Mod de preparare:

Peştele se spală, se fierbe şi se toacă mărunt sau se dă prin maşina de tocat. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se călesc în puţin ulei.

Se adaugă ciupercile tocate mărunt, se prăjesc zece minute, apoi se pun într-un bol împreună cu peştele. După ce s-a răcit se adaugă ouăle, sare, piper şi pătrunjel tocat.

Se amestecă bine cu o furcu­liţă, se formează crochete şi se trec prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins până devin crocante, se scot cu o spumieră pe şervete absor­bante, apoi se pun într-un bol.

Orezul se fierbe în apă cu sare şi frunza de dafin, se căleşte în puţin ulei, se adaugă fasolea scursă de apă, sare, piper şi pătrunjel tocat.

Se presară ardei iute tocat, se prăjeşte totul cinci minute şi se ia de pe foc. Se pune în farfurii alături de crochetele de peşte, se presară pătrunjel tocat şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.