Conopida murata cu marar

Printeaza

Conopida murata cu marar din: conopida, sare, telina, marar, boabe de mustar.

Ingrediente:Conopida murata cu marar

  • conopida
  • câteva frunze de ţelină
  • un pachet boabe de muştar
  • mărar uscat cu floare
  • sare

 

Mod de preparare:

Se alege, se spală, se curăţă, se desface apoi se pune într-un vas cu apă şi sare, unde se ţine o jumătate de oră.

Se spală apoi bine, se lasă să se scurgă de apă şi apoi se pune la borcane, bine spălate şi uscate, peste câteva frunze de ţelină, un pachet boabe de muştar şi mărar uscat cu floare.

Se aranjează în aşa fel bucheţelele, unele cu codiţele în sus şi altele în jos, încât să nu rămână goluri prea mari între ele, ca să încapă cât mai multă conopidă. Se acoperă cu frunze de ţelină, frunze de vişin, mărar uscat cu floare şi două scândurele.

Se prepară o saramură cu 45 g sare la un litru de apă şi se aşează pe foc. Când clocoteşte, se toarnă peste conopidă, umplând borcanul până în margine.

Se închide imediat cu două rânduri de celofan şi se lasă pe loc să se răcească, apoi se pune la păstrat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.