Coajă de pepene confiată

Printeaza

Coajă de pepene confiată

Ingrediente:Coajă de pepene confiată

  • 1 pepene de circa 4 kg cu coaja groasă, culoare verde vegetală
  • 1,800 kg zahăr
  • zeamă de lămîie

 

Mod de preparare:

Pepenele se taie felii, se curăţă de miez (care se mănîncă) şi de coaja verde. Fiecare felie (coajă) se taie în 2-3 bucăţi şi se fierbe în apă colorată verde, apoi se ia de la foc.

Pînă ce s-a răcit, se fierbe zahărul cu 2 pahare apă şi cînd începe să se lege se bagă bucăţile de coajă de pepene.

Se mai fierbe circa 15 minute şi se dă la rece.

A doua zi se pune din nou la fiert domol cu puţină zeamă sau sare de lămîie pînă ce a, scăzut.

Se păstrează la rece în foi de pergament.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.