Carne de vita cu linte

Printeaza

Carne de vita cu linte din: carne de vita, linte verde, rosii, ceapa, ghimbir, boia dulce, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare, piper, usturoi.

Ingrediente:Carne_de_vita_cu_linte

  • 500-600 g carne de vita
  • 300 g linte verde
  • 3 rosii
  • 2 cepe
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingura boia dulce
  • ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 3-4 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Speli lintea, o lasa sa se inmoaie in apa rece, pentru 1/2 ora, dupa care o fierbi si o scurgi. Intre timp, cureţi ceapa şi usturoiul. Speli carnea de vită, o tai în cuburi şi o rumeneşti pentru câteva minute, în ulei.

Cureţi ceapa şi usturo­iul. Scoţi carnea din tigaie, în uleiul rămas, pui ceapa tocată peştişori, usturoiul tăiat în felii şi foile de dafin rupte în bucăţi. Decojeşti roşiile, le tai în cuburi şi le adaugi în tigaie.

Când legumele sunt pătrunse, adaugi în vas carnea de vită, 1 cană de apă fierbinte şi le laşi să fiarbă la foc mic. Când car­nea e aproape fiartă, pui lintea scursă, continui fier­berea 15 de minute, la foc mediu, iar la sfârşit adaugi restul ingredientelor.

Carne de vita cu linte

Carne_de_vita_cu_linte

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.