Carne in aluat

Printeaza

O reteta de carne in aluat din: foitaj, file de vita, ceapa verde, morcovi, telina, pastarnac, rosii, ou, coriandru, patrunjel, ulei de masline, piper si sare.

Ingrediente:Carne in aluat

  • foitaj dospit – 300 g
  • file de vita – 800 g
  • un fir de ceapa verde
  • 2 morcovi
  • telina – 4 fire
  • o radacina de pastarnac
  • rosii conservate in suc propriu – 400 g
  • un ou
  • o legatura de coriandru
  • o legatura de patrunjel frunze
  • 3 linguri ulei de masline
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea care se taie cubulete si se prajeste in ulei la foc mare pana se rumeneste. Se adauga ceapa taiata cubulete si dupa 3-4 minute, se adauga morcovul , telina si pastarnacul taiate feliute sau cubulete mici si se mai prajesc 5 minute.

Se pun rosiile curatate de pielita impreuna cu sucul, se acopera si se inabuse 2 ore la foc mic, amestecand periodic. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se adauga verdeata tocata, se pune sare, piper.

Carnea si legumele pregatite se pun in forma de copt (de o portie). Se ung marginile formelor cu ou batut, se acopera cu foitaj si se unge aluatul  cu oul care a mai ramas.

Se pune la cuptor si se coace 20-25 de minute la temperatura de 180C.

Carne in aluat

Carne in aluat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.