Bors de dovlecei cu iaurt

Printeaza

O reteta de bors de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, orez, ulei, bors, iaurt si leustean verde.

Ingrediente:

  • 1/2 kg dovlecei
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 1 ceasca de orez
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 l bors
  • 400 g iaurt
  • leustean verde

 

Mod de preparare:

Cureti morcovul, pastarnacul si telina si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Cureti ceapa si o taci marunt. Calesti intr-o oala cu ulei legumele, cat sa se inmoaie putin. Adaugi orezul, apa cat sa acopere totul si fierbi totul circa 25-30 de minute, la foc mic.

Cand legumele sunt aproape fierte, pui borsul, dat separat in clocot si iaurtul batut cu cateva linguri de zeama fierbinte pentru a nu se taia. mai dai un clocot, presari verdeata si stingi focul.

Bors de dovlecei cu iaurt

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun borsul de dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.