Bezea cu fructe si ciocolată

Printeaza

Bezea cu fructe si ciocolată din: albusuri, apa, zahar pudra, frisca, fructe, sos de ciocolata, fructe.

Ingrediente:Bezea_cu_fructe_si_ciocolata

pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 50 ml apa
  • 180 g zahar pudra

pentru umplut:

  • 200 ml frisca lichida
  • fructe

pentru servit:

  • sos de ciocolata
  • fructe

 

Mod de preparare:

Pentru bezea, apa si zahărul se pun pe foc pentru a le transforma în sirop si, în paralel, se bat albuşurile spumă. Când albuşurile s-au semitransformatîn spumă, se micşorează viteza mixerului, se toarnă siropul fierbinte continuând baterea la viteză mare timp de 5 minute, după care se reduce din nou viteza si se continuă baterea până la completa răcire.

Apoi, în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie se pun mici cantităti de spumă, se întind uşor si se lasă la cuptor pentru două ore.

Pentru servit, frişca se bate si, când este spumă, se adaugă fructele măruntite separat. Se pune friscă pe bezelele răcite, se stropesc cu sos de ciocolată si se aduc la masă cu fructe.

Bezea cu fructe si ciocolată

Bezea_cu_fructe_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.