Bezea cu fructe si ciocolată
PrinteazaBezea cu fructe si ciocolată din: albusuri, apa, zahar pudra, frisca, fructe, sos de ciocolata, fructe.
pentru bezea:
- 3 albusuri
- 50 ml apa
- 180 g zahar pudra
pentru umplut:
- 200 ml frisca lichida
- fructe
pentru servit:
- sos de ciocolata
- fructe
Mod de preparare:
Pentru bezea, apa si zahărul se pun pe foc pentru a le transforma în sirop si, în paralel, se bat albuşurile spumă. Când albuşurile s-au semitransformatîn spumă, se micşorează viteza mixerului, se toarnă siropul fierbinte continuând baterea la viteză mare timp de 5 minute, după care se reduce din nou viteza si se continuă baterea până la completa răcire.
Apoi, în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie se pun mici cantităti de spumă, se întind uşor si se lasă la cuptor pentru două ore.
Pentru servit, frişca se bate si, când este spumă, se adaugă fructele măruntite separat. Se pune friscă pe bezelele răcite, se stropesc cu sos de ciocolată si se aduc la masă cu fructe.
Bezea cu fructe si ciocolată
Pofta buna!