Vinete cu praz si sos

Printeaza

Vinete cu praz si sos

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 6 rosii
  • 1 fir de praz
  • 2 ardei grasiu rosii
  • 1 ardei capia
  • ¼ de ardei iute
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura de busuioc uscat
  • Sare,piper,ulei de floarea-soarelui
  • Paine graham, sos de usturoi

Mod de preparare:

Se spala dovleceii si vinetele, se taie in jumatati, apoi in cuburi sau felii mai groase. Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si se taie marunt. Se curata prazul de frunzele vestede, se spala si se taie in rondele.

Ardeii grasi si ardeiul capia se curata de seminte si se taie in cubulete sau in felii mai subtiri.

Se incinge ulei intr-o cratita, se pun ceapa, usturoiul, prazul si se calesc pana cand devin sticloase. Se adauga ardeii tocati, dovleceii si vinetele, sarea si piperul. Se calesc timp de cateva minute, se pun rosiile taiate in felii sau cuburi, jumatate din cantitatea de busuioc si o cana de apa.

Se lasa la fiert timp de 20 de minute si, daca legumele inca nu sunt fierte, se mai adauga apa si ardeiul iute.

Se fierb, se adauga restul de busuioc si se opreste focul. Se servesc cu paine graham si sos de usturoi impreuna cu un pahar de Pinot Noir.

1 comentariu

  1. O reteta interesanta cu legume. Imi plac foarte mult vinetele si prazul. Sigur o sa pregatesc aceasta reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.