Tort cu migdale si lemon curd

Printeaza

Tort cu migdale si lemon curd din: pudra de migdale, biscuiti amaretti, zahar, zahar vanilinat, oua, scortisoara, unt, esenta de migdale, lamaie, fulgi de ciocolata, martipan, colorant rosu.

Ingrediente:Tort cu migdale si lemon curd

Pentru blat:

  • 150 g pudră de migdale
  • 60 g biscuiţi amaretti
  • 140 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 7 ouă
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 140 g unt
  • esenţă de migdale

Pentru crema lemon curd:

  • 120 ml zeamă de lămâie
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 ouă întregi
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt moale
  • coajă de lămâie
  • fulgi de ciocolată

Pentru decor:

  • 200 g marţipan
  • câteva picături de colorant roşu

 

Mod de preparare:

Pregăteşti crema aşa:

Cu o zi înainte, pregăteşti crema de lămâie. într-un vas aşezat la bain-marie, amesteci cu telul ouăle întregi şi gălbenuşurile bătute separat cu zahărul. Adaugi câte puţină zeamă de lămâie, amestecând mereu, până se îngroaşă, lei vasul de pe foc, adaugi coaja rasă de la 1 lămâie, 2-3 cubuleţe de unt şi amesteci bine după fiecare bucăţică de unt, pentru o omogenizare completă.

Păstrezi crema într-un bol acoperit cu folie, în frigider, până a doua zi.

Pregăteşti blatul aşa:

Mixezi untul moale cu zahărul vanilinat şi scorţişoara. Adaugi pe rând gălbenuşurile, apoi biscuiţii pisaţi, aromele, albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi zahăr, iar la sfârşit încorporezi pudra de migdale, amestecând uşor, cu o spatulă.

Torni compoziţia în forma de tort tapetată cu hârtie de copt şi o introduci în cuptor pentru 30-40 de minute, la foc mic spre mediu. După ce s-a răcit, tai blatul în 2 foi orizontale.

Asamblezi aşa:

Pe primul blat întinzi 150 g cremă de lămâie, deasupra fulgi de ciocolată, acoperi cu al doilea blat. Amesteci marţipanul cu câteva picături de colorant roşu sau îl poţi lăsa alb. Presari zahăr pudră pe masa de lucru, întinzi o foaie groasă de 2-3 mm, apoi cu ajutorul sucitorului pui foaia deasupra tortului, îi nivelezi suprafaţa şi tai surplusul de la bază.

Ornezi tortul după inspiraţie şi îl păstrezi în frigider până în momentul servirii. îl tai cu un cuţit subţire, încălzind lama în apă fierbinte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.