Tarta cu caise si branza

Printeaza

Tarta cu caise si branza din: faina, unt, zahar, oua, apa, sare, branza, smantana, caise.

Ingrediente:Tarta_cu_caise_si_branza

Pentru aluat:

  • 150 g făină
  • 90 g unt
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 ou
  • 1 lingură apă rece
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura:

  • 500 g brânză de vaci
  • 4-5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vaniiat
  • 4-5 linguri smântână
  • 1-2 linguri făină
  • 8 caise

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, omogenizezi făina cu zahărul, sarea, apa rece, oul şi untul. Frămânţi şi dai la frigider aluatul cel puţin 2 ore.

Pentru umplutură, amesteci brânza cu smântână, ouăle, zahărul şi făina, iar la final adaugi zahărul vanilat.

Intinzi o foaie de aluat potrivit de groasă şi o aşezi într-o tavă tapetată. O înţepi din loc în loc, apoi adaugi compoziţia de brânză.

Deasupra aşezi jumătăţi de caise şi dai tava la cuptor 40-50 de minute, până se rumeneşte uşor. După ce s-a răcit, o pudrezi cu zahăr.

Tarta cu caise si branza

Tarta_cu_caise_si_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.