Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânză

Printeaza

O reteta de tarta cu ardei copti, sunca si branza din: aluat, pasta de rosii uscate, sunca, mozzarella, ardei copti, masline, oregano si frunze de rucola.

Ingrediente:Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânză

  • 200g aluat de foitaj
  • 3 linguri pastă de roşii uscate la soare (sau câteva roşii uscate, mixate într-un robot, cu o lingură ulei de măsline)
  • 4 felii de şuncă
  • 125g biluţe de mozzarella, scurse de apă şi rupte în bucăţi
  • 50g de ardei copţi din borcan, tăiaţi fâşii
  • 25g de măsline negre, fără sâmburi, tăiate în jumătate
  • 1 praf de oregano uscat
  • 1 mână frunze de rucola

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7. Se desfăşoară aluatul şi se aşază într-o tavă de copt, păstrând o margine de 1cm. Se înţeapă cu o furculiţă şi se unge cu pastă de roşii uscate. Se dă la cuptor 12-15 minute.

Se apasă aluatul care s-a umflat, cu excepţia celui de pe margine, apoi se aşază deasupra şunca, brânza, ardeii şi măslinele. Se presară cu oregano şi se mai dă la cuptor 10-12 minute până când aluatul devine rumen şi crocant. Se presară cu frunze de rucola şi se serveşte.

Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânză

Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.