Retete usoare: Salată cu friptură
PrinteazaSalata cu friptura din: carne de vita, rosii cherry, salata verde, ulei de masline, sare, piper, maioneza, iaurt, gorgonzola, suc de lamaie si germeni de soia.
- 600 g felii de carne de vita marinate (se pot folosi si felii de porc sau de piept de pasare)
- 300 g rosii cherry
- 200 g salata verde
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 100 g maioneza
- 50 g iaurt
- 50 g gorgonzola
- suc de lamaie
- 50 g germeni de soia
Mod de preparare:
Se lasă să se scurgă carnea şi se prăjeşte 3-4 min. pe fiecare parte. Se pregătesc roşiile şi salata verde.
Salata verde se rupe bucăţi. Se taie jumătăţi, roşiile şi se amestecă împreună cu ulei de măsline, sare şi piper.
Se adaugă în tigaie în ultimele 3 min. de prăjit. Se pasează cu mixerul maioneza cu iaurt şi gorgonzola; se adaugă sare, piper şi suc de lămâie, după gust.
Se lasă să se odihnească puţin fripturile şi se taie apoi fâşii.
Se repartizează în boluri, cu salată verde şi roşii; deasupra se aşază sosul de maioneză.
Se spală puţin germenii, se lasă să se scurgă şi se presară deasupra la final.
Salată cu friptură
Pofta buna!
Ori salata ori friptura, nu merg amandoua