Retete de post: Gălbiori cu praz
PrinteazaO reteta savuroasa de Gălbiori cu praz din: praz, galbiori, ardei iute, ulei, unt, supa de legume, otet balsamic, sare, piper si zahar.
- 3 fire de praz
- 500 g bureţi gălbiori
- 2 ardei iuți
- 8 linguri de ulei
- 60 g unt
- 125 ml supă de legume
- 2 linguri de oţet balsamic
- sare
- piper
- zahăr
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, apoi cele mari se taie în bucăţi mai mici. Se curăţă ardeii iuţi, se scot seminţele, se taie în julien subţire. Se spală bine prazul, se taie în rondele oblice, groase de cca 1 cm, care se opăresc în apă sărată 2 min., se scot şi se scurg bine de apă.
Se încinge uleiul împreună cu 1/2 din cantitatea de unt, se adaugă ciupercile, se rumenesc la foc iute, se sting cu supă, se lasă să fiarbă la foc moderat, până sunt gata, iar sosul devine consistent.
Se asezonează cu oţet balsamic, sare şi piper, după gust. Se adaugă ardeiul iute şi prazul, se mai lasă să fiarbă circa 1 minut. Se finisează cu restul de unt şi se serveşte imediat.
Gălbiori cu praz
Pofta buna!