Retete de post: Ciorba de perisoare din soia cu zeama de varza
PrinteazaCiorba de perisoare din soia cu zeama de varza
- 1 pungă de soia cubuleţe
- 2 cepe potrivite
- 3 morcovi
- 1 ţelină potrivită
- zarzavat de ciorbă
- 2- 3 linguri condiment tip Vegeta
- 1/2 ceaşcă ulei
- 1 l zeamă de varză (sau borş)
- leuştean verde
- 1 lingură bulion
Mod de preparare:
Intr-o oală potrivită pun uleiul unde adaug ceapa tocată mărunt, morcovul şi ţelina tocate mărunt, zarzavatul şi le las să se călească.
După aceea, adaug cam 1/2-1 l apă şi las să clocotească, apoi pun soia cubuleţe (bineînţeles, înainte de a o pune în ciorbă fierb soia în apă cu puţină Vegeta, o pun la scurs şi apoi o adaug în ciorbă).
Completez cu 1 l de zeamă de varză, condiment (dacă mai e cazul) şi bulionul. Iau ciorba de pe foc şi pun leuşteanul tocat mărunt.
Poftă bună!