Racitura de porc
PrinteazaRacitura de porc din: picioare de porc, morcovi, patrunjel, ceapa, piper, sare, usturoi, oua.
- 3 bucati picioare de porc bine curăţate şi spălate
- 2 morcovi
- 2 pătrunjel
- o ceapă crestată uşor in patru
- boabe de piper
- o lingură sare
- 4 litri apă
- căţei de usturoi de la două căpăţăni
- 4 ouă
Mod de preparare:
Ingredientele se fierb la foc potrivit, să nu se tulbure prea tare, de aceea fierberea durează mult. Din când în când se spumează.
Sunt gata atunci când se desprinde carnea de pe oase, iar zeama este gelatinoasă.
Intre timp se fierb patru ouă tari, se curăţă şi se taie în sferturi; se mai curăţă usturoi şi se zdrobeşte ca pentru mujdei.
Se pune usturoiul pisat în castroane, peste el se aranjează ouăle fierte, şoriciul şi carnea de pe oase, bucăţile de morcovi şi de pătrunjel, porţionate echilibrat, apoi se toarnă zeama de aspic strecurată, ca să fie cât mai limpede.
Se lasă la rece să se întărească.
Când se serveşte, se încălzeşte puţin fundul castronului, cu ajutorul unui şervet de bucătărie călduţ, şi se răstoarnă pe un platou.
Pofta buna!