Pui spatchcock

Printeaza

Originea cuvântului spatchcock nu este foarte clară, dar se consideră că este o prescurtare a expresiei irlandeze dispatch cock, care se referă la o mâncare gătită foarte repede.

Se foloseşte in general un pui, care trebuie curăţat de piele, despicat şi prăjit foarte repede. Cuvântul spatchcock are şi alte sensuri, denumind puii de găină de până în şase săptămâni sau păsările sălbatice din regiunea Cornwall.

Astăzi, cuvântul spatchcock se foloseşte pentru a descrie o anumită metodă de preparare a cărnii de pui sau de pasăre sălbatică: pasărea se taie de-a lungul şirei spinării, de fiecare parte, apoi se deschide ca o carte.

Pe lângă faptul că în acest fel pasărea se prăjeşte mai repede decât dacă ar fi fost lăsată nedespicată, pieptul rămâne suculent la prăjit.

Se pot prepara astfel şi alte păsări de mici dimensiuni, precum porumbelul sau prepeliţa.

 

Pui spatchcock

Pui spatchcock

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.