Piept de gasca in crusta de alune
PrinteazaPiept de gasca in crusta de alune din: piept de gasca, alune crude, morcovi, branza topita, cimbru, ulei, mustar, ceapa, vin alb demisec, sare si piper.
- 800 g piept de gasca
- 100 g alune crude
- 400 g morcovi
- 150 g branza topita
- 1 lingurita cimbru uscat maruntit
- 30 ml ulei
- 2 linguri mustar
- 1 ceapa mica
- 50 ml vin alb demisec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pieptul de pieliţe, spălaţi-l şi ştergeţi-l. Crestaţi-l pe lung în 2-3 locuri şi presăraţi-l cu sare şi piper. Ungeţi-l cu 2-3 linguri de ulei şi puneţi-l în cuptorul încins, într-o tavă, pe hârtie de copt. Coaceţi-l 30 de minute la foc potrivit, apoi scoateti-l şi ungeţi-l cu muştar. Peste stratul de muştar puneţi feliuţe de brânză topită peste care presăraţi cimbru şi alune sfărâmate.
Puneţi din nou pieptul la cuptor şi mai coaceţi-l 20 de minute la foc potrivit spre mic. Intre timp, curăţaţi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în feliuţe subţiri. Tocaţi mărunt şi ceapa curăţată şi spălată, apoi căliţi-o în uleiul rămas, împreună cu feliuţele de morcov, 1 -2 minute, după care adăugaţi vinul şi potriviţi de sare şi piper.
Acoperiţi tigaia cu un capac şi mai lăsaţi la foc mic 3-4 minute. Serviţi pieptul de gâscă tăiat în feliuţe de circa 5mm cu garnitură de sote de morcovi.
Piept de gasca in crusta de alune
Pofta buna!