Perişoare cu branză de vaci si cartofi

Printeaza

Perişoare cu branză de vaci si cartofi

Ingrediente:Perişoare cu branză de vaci si cartofi

  • 250 g cartofi
  • 100 g brânză de vaci
  • 30 g făină
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 30 g unt sau margarină
  • puţin caşcaval şi sare

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui la fiert. După ce s-au răcit, îi treci prin maşina de tocat şi adaugi brânza de vaci, gălbenuşul, puţină sare. Separat, opăreşti făina cu lapte, formând un aluat pe care îl adaugi împreună cu albuşul bătut spumă în amestecul de cartofi.

Frămânţi bine până obţii o com­poziţie omogenă, apoi formezi sfere mici pe care le aşezi într-o tavă unsă cu unt şi le introduci la cuptor 10 minute. Le serveşti cu sos tomat şi presărate cu verdeaţă. Caşcavalul răzuit îl presari doar la servire.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.