Meniu pentru masa de Paşti
PrinteazaMeniu pentru masa de Paşti: Ciorba de miel cu mazare si telina, cotlete de miel aromate, miel în sos de vin, cu legume la grătar, chec cu piure de banane si nuci.
Ciorba de miel cu mazare si telina
Ciorba de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa, ceapa verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si sare.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 1 l bors
- 1 ceapa
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 ardei grasi
- 4 rosii
- 2 morcovi
- 1 telina
- 100 g mazare
- 1 legatura de leustean
- sare
Mod de preparare:
Spală carnea în câteva ape, pune-o la fiert într-o oală mare.
După ce iei spuma, adaugă sare. între timp, toacă în cubuleţe ceapa, iar pe cea verde cât mai mărunt, morcovul taie-l în bucăţi mici, la fel ţelina şi pune-le pe toate peste carne. Ardeii feliază-i fin şi pune-i deodată cu mazărea peste restul ingredientelor.
Când legumele şi carnea s-au fiert, scoate bucăţile de carne, iar după ce s-au răcorit, îndepărtează oasele şi adaugă în ciorbă doar carnea.
Pune roşiile opărite, decojite şi tăiate mă¬runt. Lasă ciorba să fiarbă încă 15 minute.
Dă borşul într-un clocot şi adaugă-l treptat în ciorbă, acrind ciorba după gust.
Potriveşte de sare şi lasă să fiarbă zece minute, apoi stinge focul şi presară leuştean fin tocat.
Ciorba de miel cu mazare si telina
Cotlete de miel aromate
Cotlete de miel aromate din: cotlet de miel, unt, bere, nuca, rozmarin, boia dulce, coriandru si sare.
Ingrediente:
- 1,5 kg cotlet de miel
- 50 g unt
- 1 litru bere
- 30 g nuca macinata
- rozmarin
- boia dulce
- coriandru macinat
- sare
Mod de preparare:
Spala bucata de cotlet si pune-o la fiert in bere si apa cat s-o acopere. Fierbe-o jumatate de ora la foc iute. Scoate carnea, pune-o in tava tapetata cu hartie pergament si da-o cu un praf de sare. Topeste untul si unge cotletul cu o pensula.
Amesteca nuca, boiaua, coriandru si rozmarinul si tavaleste carnea prin aceste condimente pe toate partile. Da la cuptor 30 de minute.
Meniu pentru masa de Paşti
Miel în sos de vin, cu legume la grătar
Miel în sos de vin, cu legume la grătar din: pulpa de miel, ceapa, ardei iute, vin, ulei de masline, foaie de dafin, ardei, vanata si rosii.
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de miel
- 3 cepe taiate julien
- 2 ardei iuti
- 1 pahar cu vin
- 5 linguri ulei de masline
- 1 foaie de dafin
- 2 ardei rosii
- 1 vanata taiata rondele
- 4 rosii mijlocii
Mod de preparare:
Tai carnea în felii, condimentezi cu sare, piper, ardei iute tocat mărunt, cimbru şi o foaie de dafin mărunţită. Intr-un vas, aşezi felii de carne, iar printre ele pui rondele de ceapă.
Torni vinul şi uleiul şi laşi la rece 1 zi. Frigi carnea, având grijă să o ungi din când în când cu ulei. Pe acelaşi grătar frigi şi legumele.
Chec cu piure de banane si nuci
Chec cu piure de banane si nuci din: unt, faina integrala, bicarbonat de sodiu, banane, sirop de agave, oua, iaurt si nuci
Ingrediente:
- putin unt, pentru uns tava
- 140 g faina integrala
- 100 g faina
- cate 1 lingurita bicarbonat de sodiu si praf de copt
- 300 g piure de banane, din banane foarte coapte
- 4 linguri sirop de agave
- 3 oua mari, batute cu furculita
- 150 ml de iaurt, cu continut scazut de grasimi
- 25 de g nuci, tocate (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 160°C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt o formă de chec (hârtia poate depăşi cu 2cm marginea tavei).
Amestecă făinurile, bicarbonatul, praful de copt şi un praf de sare într-un bol mare.
Mixează bananele, siropul, ouăle şi iaurtul. Adaugă rapid ingredientele uscate, apoi răstoarnă încet compoziţia în formă şi presară nucile, dacă ai decis să foloseşti.
Coace checul 1 oră şi 10-15 minute sau până când o scobitoare introdusă până în miezul compoziţiei iese curată. Lasă tava să se răcească. Serveşte checul cald sau la temperatura camerei.
Chec cu piure de banane si nuci
Pofta buna!