Gustare cu oua

Printeaza

Gustare cu oua din: oua, ulei de masline, ceapa, morcov, pesmet, pasta de curry, caju.

Ingrediente:

  • 7 ouă mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 250 g de morcov ras
  • 2 linguri cu vârf de pastă curry
  • 200 g de pesmet proaspăt din pâine cu multicereale
  • 85 g de caju prăjit, tocat mărunt

 

 

Mod de preparare:

Se pun şase ouă într-o cratiţă cu apă rece, care se dă în clocot. Se fierb timp de 5 minute, apoi se răcesc rapid în apă rece.

Se decojesc cu grijă.

În timp ce se răcesc ouăle, se incălzeşte uleiul, se prăjeşte ceapa 5 minute, apoi se adaugă morcovul şi se prăjeşte încă 10 minute, până când se înmoaie. Se adaugă pasta de curry şi se prăjeşte totul câteva minute în plus.

Se adaugă pesmetul, apoi, după ce se răceşte amestecul, se bate oul rămas, se toarnă peste, se asezonează şi se amestecă până se obţine o pastă.

Se împarte amestecul în şase părţi şi se aplatizează cu mâna, apoi fiecare ou se inveleşte în bucăţile de amestec.

Se tăvălesc ouăle în caju şi se pun la rece până când sunt gata de copt.

Ouăle preparate pot fi păstrate în frigider peste noapte. Se incălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5, apoi se coc ouăle 15-20 de minute.

Se lasă la răcit 5 minute, apoi se taie pe jumătate.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.