Gogoşi ca la mama

Printeaza

Gogoşi ca la mama din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, esenta de rom, ulei, albus, suc de lamaie, zahar pudra.

Ingrediente:Gogosi_ca_la_mama

  • 1/2 kg faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • o lingura esenta de rom sau alta esenta
  • 50 ml ulei

pentru prajit:

  • 200 ml ulei

pentru glazura:

  • un albus
  • cateva picaturi suc de lamaie
  • 100 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

In jumătate din cantitatea de lapte se desface drojdia cu 2 linguri de făină. Se amestecă şi se lasă 10 minute. Restul laptelui se pune pe foc cu zahă­rul, ouăle, 30 ml ulei şi se lasă cât să se încălzească, nu să fiarbă.

Intr-un vas mare, se pune făina, căreia i se face un gol la mijloc unde se pune maiaua. Se amestecă şi se toarnă laptele cald. Se frământă asemenea cozonacului şi se adaugă cei 20 ml de ulei rămaşi şi esenţa. Când se dezlipeşte de vas, aluatul e bun de lăsat la crescut pentru o oră.

Apoi, se întinde aluatul şi se taie cercuri cu un pahar. Se pun la prăjit în baie de ulei încins, întorcând gogoşile. Se scot pe şervete de hârtie şi se lasă să se răcească. Pentru glazură, se amestecă toate ingredientele cu un tel mic şi se freacă bine până ce se obţine o compoziţie omogenă, care se toarnă peste gogosile răcite.

Gogoşi ca la mama

Gogosi_ca_la_mama

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa-mi dai si mie din gogosile astea de la ma-ta :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.