Fursecuri cu cartofi si branza
PrinteazaFursecuri cu cartofi si branza din: unt, fulgi de ovaz, oua, sunca, cartofi, sare, piper, branza.
- 60 g unt
- 120 g fulgi de ovăz
- 3 ouă
- 100 g şuncă crudă
- 250 g cartofi copţi în coajă
- piper
- sare
- 100 g brânză rasă
Mod de preparare:
Puneţi intr-o oală pe foc 200 ml de apă şi dizolvaţi untul în ea. Amestecaţi fulgii de ovăz cu ouăle şi puneţi-i în oală. Amestecaţi continuu până se formează un aluat care se desprinde de pe marginea oalei. Luaţi de pe foc.
Tăiaţi şunca în cubuleţe mici. Decojiţi cartofii, faceţi un piure şi adăugaţi-i în aluat împreună cu şunca. Asezonaţi cu sare şi piper, apoi lăsaţi aluatul cca 30 de minute în frigider.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Puneţi hârtie de copt in tavă. Formaţi bulgări mici din aluat, aplatizaţi-i şi asezati-i în tavă cu suficient spaţiu între ei.
Presăraţi fursecurile cu brânză şi puneţi-le cca 10-15 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Fursecuri cu cartofi si branza
Pofta buna!
Imi plac fursecurile astea, nu prea-mi place forma lor