Retete de Revelion: Fursecuri picante
PrinteazaFursecuri picante din: faina, bicarbonat, sare, unt sau margarina, branza, ou, telemea, cascaval, piper, boia.
Aluatul:
- 200 g făină
- un vârf cuţit bicarbonat
- sare
- 50 g unt sau margarină
- 100 g brânză rasă
- 1 ou
Crema:
- 100 g unt
- 100 g telemea
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
- boia (iuţeala se potriveşte în funcţie de gust, dar oricum nu trebuie exagerat!)
Mod de preparare:
Se face un aluat, care se frământă, se împarte în două şi se ţine la rece o oră.
Se întinde apoi din fiecare o foaie groasă de 1/2 cm şi se taie cu paharul rondele, nu foarte mari, care se coc. Se prepară crema frecând untul cu brânze- turile şi condimentele.
După ce s-au copt şi s-au răcit, se lipesc câte două cu cremă, iar deasupra se decorează cu crema trecută prin cornet. Pe fiecare se pune câte o bucăţică de gogoşar sau de măslină.
Pofta buna!