Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos

Printeaza

O reteta de Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos din: faina amestecata, praf de copt, zahar, fulgi de cocos, unt, extract de vanilie, oua, lapte, zmeura, sos de zmeura si fulgi de cocos.

Ingrediente:Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos

  • 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt
  • 140 g de zahar
  • 50 g fulgi de cocos
  • 140 g de unt moale
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua mari
  • 4 linguri de lapte
  • 140 g de zmeura, proaspata sau congelata

pentru glazura:

  • 280 g de zahar pudra
  • 85 g de unt moale
  • 4 linguri sos de zmeura
  • 1 lingurita fulgi de cocos, pentru decorat

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se pun hârtii speciale într-o tavă de brioşe. Se amestecă toate ingredientele, cu excepţia zmeurei, într-un bol. Apoi se încorporează treptat şi delicat zmeura.

Se împarte compoziţia în cele 12 hârtii şi se dă tava la cuptor pentru 18-20 de minute, până se rumenesc bine. Se lasă la răcit.

Sosul de zmeura: Se mixează în blender 100 g de zmeură congelată sau proaspătă cu o lingură de zahăr pudră şi un strop de zeamă de lămâie, până se omogenizează. Se trece totul printr-o sită pentru a îndepărta seminţele.

Se amestecă zahărul pudră, untul şi sosul de zmeură pentru a forma o glazură pufoasă, lejeră. Se şpriţează glazura pe brioşe şi se presară nucă de cocos.

Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos

Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.