Buseuri de pui cu garnitura de sote de mazare

Printeaza

Buseuri de pui cu garnitura de sote de mazare

Pentru: 12 persoane

 

Ingrediente:Buseuri de pui cu garnitura de sote de mazare

  • 12 buşeuri coapte
  • 7 pui de circa 1 kg
  • 150 g frişca lichidă
  • 1 albuş
  • 1 lingură de făina
  • sare, Maggi
  • 80 g unt
  • 1 ceapă

 

Mod de preparare:

Carnea de la piepţi se scoate şi se pisează, apoi la rece se amestecă cu sare, 1 albuş, 50 g frişcă.

Cu această tocătură se fac perişoare mici şi se fierb in apă clocotită.

Restul de pui se fierbe în puţină apă cu sare şi ceapă.

După 20-25 minute de fiert se scoate carnea. Cu zeama se face un sos suprem cu unt, făină, restul de frişcă şi Maggi.

Carnea se taie julien, se amestecă cu sosul şi cu chenelele, se umplu buşeurile şi se pun capacele. Se pot servi cu sote de mazăre fină (v. reţeta buseuri simple).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.