Bulete de cașcaval cu sote de mazăre

Printeaza

Bulete de cașcaval cu sote de mazăre din: cascaval, cartofi, oua, faina, sare, piper, pesmet, susan, ulei, mazare, unt, zahar, marar, morcovi baby, turmeric, sare, piper.

retete
pentru bulete:

  • 200 g cașcaval
  • 400 g cartofi
  • 2 ouă
  • 3 linguri făină
  • sare
  • piper
  • pesmet și susan
  • 150 ml ulei pentru prăjit

pentru garnitura:

  • 750 g mazăre congelată
  • 25 g unt
  • 1 legătură mărar
  • 1 linguriță zahăr
  • câțiva baby morcovi pentru decor
  • 1 praf de turmeric sau boia dulce, pentru culoare
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Cureți cartofii, îi speli, îi tai cuburi și îi  fierbi în apă ușor sărată. Scurgi cartofii fierți, îi pasezi, iar după ce se răcesc, îi amesteci împreună cu ouăle bătute, cașcavalul ras, sare și un praf de piper.

Modelezi mici sfere pe care le treci prin pesmet și susan și le prăjești în baie de ulei încins, la foc mediu. Le scoți pe hârtie absorbantă.

Pentru garnitură, înăbuși în untul topit mazărea congelată și morcovii, turnând periodic câte puțină apă.

După ce legumele s-au înmuiat, adaugi zahărul, condimentele și sare după gust.

Servești buletele calde, alături de garnitura de mazăre.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Bulete de orez si carne

Bulete de orez si carne 

Bulete de orez si carne din: orez, cascaval, carne, ceapa, suc de rosii, ulei. Ingrediente: 250 g orez 30 g caşcaval ras un ou un praf sare pesmet Pentru umplutura de carne: 100 g carne tocată o ceapa 100 ml suc de rosii 50 g mazăre 60 g caşcaval o lingura ulei   Mod de preparare: […]

 

Legume gratinate cu cascaval

Legume gratinate cu cascaval din: morcovi, ceapa verde, mazare, fasole verde, fasole alba, ardei capia, telina, ardei gras, marar, dovlecel, rosii, ulei, cascaval, sare, piper, smantana, iaurt, menta. Ingrediente: doi morcovi doua legaturi de ceapa verde 200 g mazare 200 g fasole verde 200 g fsole alba pastai doi ardei capia o telina un ardei […]

 

Bulete cu dovlecei, cascaval si fulgi de ovaz

Bulete cu dovlecei, cascaval si fulgi de ovaz din: caşcaval, pâine inte­grală, fulgi de ovăz, ouă, pesmet, dovlecei, praf de copt, marar, usturoi, piper alb, boia, sare, ulei. Ingrediente: 250 g caşcaval 3 felii de pâine inte­grală 2 linguri fulgi de ovăz 2 ouă 4 linguri pesmet 2 dovlecei tineri 1 vârf de cuţit praf de copt 2-3 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.