Risotto cu scoici

Printeaza

O reteta de risotta cu scoici din: orez, scoici, ardei gras, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel si boia iute.

Ingrediente:Risotto cu scoici

  • 400 g orez
  • 500 g scoici
  • 1 ardei gras verde
  • 1 1 supă concentrară de legume (sau de peşte)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Pune într-o tigaie cu fundul gros uleiul şi 1 căţel de ustu­roi curăţat şi încălzeşte pentru ca acesta din urmă doar să-şi lase aroma. Curăţă scoicile, spală-le şi fierbe-le în puţină apă, într-un vas acoperit, adăugând 1 vârf de cuţit de boia în apă.

Incinge uleiul şi căleşte în el ardeiul tăiat cubuleţe foar­te mici, împreună cu usturoiul tocat mărunt. Când începe să-şi schimbe culoarea, adaugă orezul spălat bine şi căleşte-1 câteva minute, amestecând continuu.

Transferă amestecul într-un vas de ceramică, toarnă jumătate din cantitatea de supă şi pune-1 circa 10 minute în cuptor. Adaugă scoicile cu apa în care au fiert şi puţin pătrunjel tocat. Ţine preparatul în cuptor încă 5-6 minute, adăugând supă dacă mai este necesar.

Amestecă totul bine şi lasă risotto să se odihnească 5 minute înainte de a-1 servi. Decorează-1 cu pătrunjel verde.

Risotto cu scoici

Risotto cu scoici

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • risotto cu scoici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.