Salata cu creier de miel

Printeaza

Salata cu creier de miel din: creier de miel, creier de vitel, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, ulei, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:

  • creierul de la un miel
  • 300 g creier de vitel
  • 6 oua fierte tare
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 150ml ulei
  • sucul de la o lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare

Se spala bine creierul in apa cu putin otet, se scot pielitele si resturile osoase, apoi se pune la fiert in apa cu sare.

Dupa ce a fiert, se scoate cu strecuratoarea din apa si se lasa sa se raceasca complet.

Intre timp se fierb cele 6 oua, se curata de coaja si se toaca marunt. Se toaca apoi si ceapa si verdeturile si se aseaza in boluri.

Dupa ce s-a racit creierul, il pasam mai intai cu furculita ca sa mai scoatem pielitele ramase, apoi incepem sa il mixam adaugam putin cate putin uleiul si-l frecam ca pe maioneza.

Adaugam apoi ouale taiate cubulete, ceapa si verdeata tocate, adaugam sare, suc de lamaie si piper.

Puneti salata in frigider si serviti-o a doua zi cu andive.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.