Pui cu porumb copt
PrinteazaPui cu porumb copt din: pui, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, porumb, busuioc si unt.
- 1 pui
- sare și piper
- 2 linguri de rozmarin proaspat, tocat
- ulei de măsline
- 4 morcovi, tocati
- 4 cepe, tocate
- 1 capatana usturoi
- 4 stiuleți de porumb proaspăt, taiati în jumatați
- 1-2 linguri de busuioc proaspat, tocat
- 2 linguri unt, topit
Mod de preparare:
Taiați osul din spate al puiului cu foarfeca de bucatarie. Aranjați partea de piept de pui în sus și cu palma apasați in jos pe pieptul de pui pentru a aplatiza. Se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin si apoi frecati cu ulei de masline.
Puneti morcovii, ceapa si usturoiul in partea de jos a vasului de lut, pulverizati ulei de măsline. Puneti carnea de pui pe partea de sus și dati la cuptor la 280 C pentru 1 ora.
Dati porumbul cu busuioc si unt, puneti intr-o tava și dati la cuptor in ultimele 30 minute de gatire alaturi de pui. Serviti puiul cald alaturi de legume si porumb fiert.
Pofta buna!