Pui cu porumb copt

Printeaza

Pui cu porumb copt din: pui, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, porumb, busuioc si unt.

Ingrediente:Pui cu porumb copt

  • 1 pui
  • sare și piper
  • 2 linguri de rozmarin proaspat, tocat
  • ulei de măsline
  • 4 morcovi, tocati
  • 4 cepe, tocate
  • 1 capatana usturoi
  • 4 stiuleți de porumb proaspăt, taiati în jumatați
  • 1-2 linguri de busuioc proaspat, tocat
  • 2 linguri unt, topit

 

Mod de preparare:

Taiați osul din spate al puiului cu foarfeca de bucatarie. Aranjați partea de piept de pui în sus și cu palma apasați in jos pe pieptul de pui pentru a aplatiza. Se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin si apoi frecati cu ulei de masline.

Puneti morcovii, ceapa si usturoiul in partea de jos a vasului de lut, pulverizati ulei de măsline. Puneti carnea de pui pe partea de sus și dati la cuptor la 280 C pentru 1 ora.

Dati porumbul cu busuioc si unt, puneti intr-o tava și dati la cuptor in ultimele 30 minute de gatire alaturi de pui. Serviti puiul cald alaturi de legume si porumb fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.