Tarte cu ciuperci si anghinare

Printeaza

Tarte cu ciuperci si anghinare din: ulei, unt, ciuperci, usturoi, cimbru, anghinare, vin.

Ingrediente:Tarte cu ciuperci si anghinare

  • 400 g aluat de foitaj
  • 1 ou, bătut
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 25 g unt
  • 500 g ciuperci, spălate şi tăiate felii
  • 2 căţei de usturoi, tocat mărunt
  • 2 linguri cimbru, tocat
  • 300 g conservă de anghinare, tăiate în două
  • 100 ml vin alb
  • 150 ml smântână
  • rucola pentru ornat

 

Mod de preparare:

Intinde foitajul în foaie şi taie-l în 6 pătrate egale. Cu ajutorul cuţitului crestează o margine de jur-imprejur de 1 cm, fără să tai foaia de tot. Dâ la rece 10 minute.

Incinge cuptorul la semnul 7/220°C, unge foaia cu oul bătut şi dă la cuptor 10 minute. Presează centrul fiecărei foi astfel încât marginile să rămână ridicate.

Intr-un vas neaderent încinge uleiul şi untul şi prăjeşte ciupercile 3 minute, adaugă usturoiul, cimbrul şi anghinarea. Stinge cu vinul şi lasă să dea câteva clocote 1 minute, apoi adaugă smântână.

Potriveşte gustul de sare şt piper şi portionează în foitaj; dă la cuptor 5-10 minute.

Ornează cu frunze proaspete de rucola şi servite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.