Dovlecei sticksuri

Printeaza

Dovlecei sticksuri din: dovlecei, fulgi de porumb, smantana, parmezan, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei sticksuri

  • 2 dovlecei
  • 150 g fulgi de porumb
  • 200 ml smântână
  • 1 lingură parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ketchup picant
  • sos de roşii
  • sos de usturoi

 

Mod de preparare:

Dovlecelul spălat şi bine şters se taie în două, după care iar în două. Din fiecare bucată se taie fâşii de grosimea degetului. Se aşază pe un prosop absorbant şi se presară cu puţină sare.

Se macină fulgii de porumb, se adaugă parmezanul ras, uleiul, sare şi puţin piper; se amestecă bine, adăugând smântână şi oul.

Se şterg bastonaşele cu un şerveţel şi se trec prin amestecul de porumb. Se tapetea- i ză o tavă cu hârtie pentru copt, se aşază bastonaşele şi se pun în cuptorul preîncălzit la 180°C, 30 de min.

Se servesc cu diferite sosuri, la alegere: sos de usturoi, de roşii sau ketchup.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.