Stridii Charentais
PrinteazaFermele de stridii din Charente-Maritime aflat în vestul Franţei, sunt renumite în toată ţara.
Aici se produc unele dintre cele mai suculente stridii din întreaga Europă, provenind din zone precum Marennes, Chateau-d’Oleron şi La Tremblade.
Stridiile Marennes au o cochilie deosebită, de culoare verde, datorită prezenţei algelor în apă.
Regiunea Charente se mândreşte cu faptul că gastronomia specifică acestei zone este mai rustică şi mai puţin rafinată. Nu este de mirare că locuitorii preferă să consume stridiile împreună cu nişte cârnaţi bine condimentaţi şi prăjiţi.
Ceea ce asigură succesul acestei combinaţii este îmbinarea dintre gustul iute al cârnatului gras, condimentat cu boia de ardei, şi aroma sărată, de mare, a stridiilor crude.
Nu se ştie sigur dacă este mai bine ca stridiile să fie mâncate după cârnaţi sau invers – în această privinţă, părerile sunt împărţite.