Orez cu legume si sos de chili

Printeaza

Orez cu legume si sos de chili din: ulei, ceapa, usturoi, orez, supa de legume, varza Savy, morcovi, sos de soia, sos chili, lamaie.

Ingrediente:Orez cu legume si sos de chili

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă roşie, tocată
  • 2 căţei de usturoi, zdrobit
  • 500 g orez cu bob lung
  • 1 cub concentrat supă de legume
  • 1/2 varză Savoy, tăiată felii
  • 2 morcovi, tăiaţi fâşii
  • 1 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de chili dulce
  • zeama de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-un vas neaderent – de preferinţă wok – şi prăjeşte ceapă câteva minute, până se înmoaie.

Adaugă usturoiul, 1 minut.

Toarnă orezul, şupa de legume preparată din concentrat şi 1 litru apă fierbinte. Acoperă vasul cu un capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute, până câne orezul se pătrunde şi lichidul se absoarbe aproape în întregime.

Adaugă varza Savoy, morcovii, sosul de soia, sosul de chilii şi zeama de lămâie. Fierbe 5 minute, până când legumele se pătrund, apoi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.