Ciuperci taranesti cu patrunjel

Printeaza

Ciuperci taranesti cu patrunjel din: ciuperci, lamaie, unt, patrunjel, sare.

Ingrediente:Ciuperci taranesti cu patrunjel

  • 10-12 ciuperci mari
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri cu unt
  • pătrunjel tocat
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile de urmele de pământ, scoateţi-le codiţele şi înlăturaţi partea care a stat în pământ. Ceea ce rămâne spălaţi bine, tocaţi mărunt şi puneţi într-o cratiţă cu o linguriţă de unt ca să se înmoaie pe foc mic.

Săraţi uşor şi trageţi cratiţa de pe foc după 15 minute. Spălaţi pălăriile ciupercilor în 2-3 ape, uscaţi în prosop şi tăiaţi în sferturi fiecare ciupercă.

Folosiţi o tigaie de teflon sau de tablă specială în care puneţi untul rămas, lăsaţi să se înmoaie doar, puneţi ciupercile şi rumeniţi-le 10 minute pe foc tare.

Săraţi şi stingeţi focul.

Serviţi ciupercile fierbinţi după ce le-aţi stropit cu zeamă de lămâie şi aţi turnat deasupra sosul fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.