Reteta taitei picanti
PrinteazaReteta taitei picanti din: faina, margarina, sare, taitei, varza, ceapa, ulei, bulion, piper.
- 250 g făină
- 100 g margarină
- sare
- apă – pentru tăiţei sau 200 g tăiţei din comerţ
- 1/2 varză murată
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- 1 lingură cu bulion de roşii
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Cerneţi făina, adăugaţi margarina muiată pe foc, sare şi apă caldă, frământaţi un aluat tare.
Intindeţi o foaie subţire pe planşeta înfăinată, tăiaţi fâşii subţiri de aluat pe care le lăsaţi să se usuce uşor pentru ca tăiţeii vor fi gătiţi a doua zi.
Puneţi la fiert apă cu sare, când dă în clocot, lăsaţi în oală tăiţeii câte puţini, ca să nu se lipească. Trageţi vasul de pe foc după 20 min, spălaţi cu apă rece, scurgeţi în sită.
Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o în ulei împreună cu ceapa tăiată peştişori. Când s-au înmuiat, coloraţi cu bulion, săraţi şi piperaţi uşor, amestecaţi cu tăiţeii şi mai ţineţi pe foc 5 min.
Serviţi totul cald.
Pofta buna!