Taitei picanti

Printeaza

Taitei picanti din: faina, margarina, apa, sare, taitei, varza murata, ceapa, ulei, bulion, piper.

Ingrediente:Taitei picanti

  • 1/4 kg faină
  • 100 g margarină
  • apă
  • sare – pentru tăiţei
  • 200 g tăiţei
  • 1/2 varză murată
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 1 lingură cu bulion de roşii
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Cemeţi faina într-un castron adânc, puneţi peste faină margarina înmuiată pe foc mic sau pe aburi, sare şi 1 pahar cu apă caldă. Frământaţi un aluat tare, pe care-1 întindeţi pe planşeul înfainat în foaie subţire. Tăiaţi fâşii subţiri din aluat şi lăsaţi să se usuce 1/2 oră.

Spălaţi varza murată, tăiaţi-o fideluţă şi amestecaţi cu ceapa tăiată peştişori. Căliţi legumele în ulei cald până când ceapa devine transparentă. Adăugaţi bulionul, puţină apă, sare şi piper măcinat. Puneţi cratiţa în cuptor pentru 1/2 oră.

Puneţi 11 de apă într-un vas emailat, lăsaţi să ajungă la punctul de fierbere şi puneţi tăiţeii să fiarbă. Faceţi focul mic, umblaţi încet cu lingura de lemn pe fundul vasului ca să nu se lipească. Când tăiţeii se ridică deasupra apei, scurgeţi în sită. Limpeziţi cu apă rece, scurgeţi şi amestecaţi cu varza fierbinte. Lăsaţi la cuptor încă 10 min.

Serviţi mâncarea caldă cu sau fără pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.