Vrabioara cu sos de coacaze

Printeaza

Vrabioara cu sos de coacaze din: vin, ceapa, jeleu, unt, vrabioara, sare, piper.

Ingrediente:Vrabioara cu sos de coacaze

  • 1 1/2 căni Merlot
  • 1/4 cană ceapă tocată foarte mărunt
  • 1/4 cană jeleu de coacăze roşii
  • 1 lingură boabe de piper verde
  • 2 linguriţe unt
  • 4 felii vrăbioară dezosată
  • 1/4 linguriţă sare proaspăt râşnită
  • 1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi piperul verde în apă caldă cca 1 oră. Scurgeţi şi zdrobiţi bine boabele. Puneţi vinul şi ceapa într-o crăticioară.

Când clocoteşte, reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă mocnit până ce lichidul scade cam la 1/4 de cană (cca 10 min), apoi strecuraţi-l şi puneţi-l la loc în crăticioară.

Adăugaţi piperul verde şi jeleul. Acoperiţi vasul şi lăsaţi pe foc 2 min, amestecând de câteva ori. Luaţi de pe foc, încorporaţi untul şi păstraţi sosul la cald.

Pudraţi vrăbioarele cu sare şi piper. Frigeţi-le cca 4 min pe fiecare parte, în funcţie de cât de pătrunse le doriţi. Serviţi imediat, stropind fiecare vrăbioară cu o lingură de sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.