Prajitura cu cirese, migdale si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu cirese, migdale si ciocolata din: ciocolata, cirese, unt, zahar, faina, oua, rom, praf de copt, sare, cirese.

Ingrediente:Prajitura_cu_cirese_migdale_si_ciocolata

  • 100 g ciocolată
  • 400 g cireşe
  • 200 g unt moale
  • 175 g zahăr pudră
  • 125 g făină
  • 100 g făină de migdale
  • 2 ouă
  • un plic zahăr vanilinat
  • o lingură rom
  • 1/4 plic praf de copt
  • un praf sare

Pentru glazură:

  • 100 g cireşe
  • 2-3 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Untul se amestecă întâi cu lingura de lemn, apoi se adaugă zahărul pudră, cel vanilinat şi se mixează.

Se topeşte ciocolata la bain-marie cu o lingură de apş. Peste crema de unt se adaugă ouăle, făina, praful de copt, făina de migdale, romul şi, la final, ciocolata topită şi răcită. Se omogenizează.

Se toarnă amestecul într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină, se asază cireşele curăţate de sâmburi şi se ţine la cuptor 40 de minute. Apoi se lasă să se răcorească.

Pentru servire, se pudrează cu zahăr şi se garniseşte cu cireşe proaspete.

Prajitura cu cirese, migdale si ciocolata

Prajitura_cu_cirese_migdale_si_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.