Prajitura cu cirese, migdale si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu cirese, migdale si ciocolata din: ciocolata, cirese, unt, zahar, faina, oua, rom, praf de copt, sare, cirese.
- 100 g ciocolată
- 400 g cireşe
- 200 g unt moale
- 175 g zahăr pudră
- 125 g făină
- 100 g făină de migdale
- 2 ouă
- un plic zahăr vanilinat
- o lingură rom
- 1/4 plic praf de copt
- un praf sare
Pentru glazură:
- 100 g cireşe
- 2-3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Untul se amestecă întâi cu lingura de lemn, apoi se adaugă zahărul pudră, cel vanilinat şi se mixează.
Se topeşte ciocolata la bain-marie cu o lingură de apş. Peste crema de unt se adaugă ouăle, făina, praful de copt, făina de migdale, romul şi, la final, ciocolata topită şi răcită. Se omogenizează.
Se toarnă amestecul într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină, se asază cireşele curăţate de sâmburi şi se ţine la cuptor 40 de minute. Apoi se lasă să se răcorească.
Pentru servire, se pudrează cu zahăr şi se garniseşte cu cireşe proaspete.
Prajitura cu cirese, migdale si ciocolata
Pofta buna!