Budinca de ciocolata cu cirese

Printeaza

Budinca de ciocolata cu cirese din: unt, faina, zahar pudra, cacao, lapte, zahar brun, apa, cirese, zahar, frisca.

Ingrediente:Budinca de ciocolata cu cirese

Pentru budincă:

  • 110 g unt
  • 225 g făină
  • 220 g zahăr pudră
  • 50 g cacao
  • 310 ml lapte
  • 110 g zahăr brun
  • 500 ml apă clocotită

Pentru garnitură:

  • 200 g cireşe
  • 100 g zahăr
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Se topesc 60 g unt şi apoi se adaugă făina, zahărul şi 2/3 din cacao. Se amestecă şi se toarnă laptele progresiv.

Separat, se amestecă zahărul brun cu restul de cacao şi apoi se toarnă treptat apa clocotită.

Se amestecă bine, se adaugă restul de unt şi, după ce acesta s-a topit, se adaugă peste crema cu lapte. Se pune pe foc şi se amestecă până devine o cremă groasă care, după uşoara răcire, se transferă în cupe.

Pentru garnitura de cireşe, acestea se pun pe foc tăiate mărunt, cu zahărul şi 200 ml apă. Se lasă 10 minute.

Se pun cireşele răcorite peste budincă şi se lasă la rece pentru o oră. Se serveşte cu frişcă şi cireşe proaspete.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.