Reteta sufleu de cartofi
PrinteazaReteta sufleu de cartofi din: cartofi, sunca, bacon sau pastrama, oua, smantana, sare, piper, patrunjel, ulei, unt.
- 7-8 cartofi mari
- 200 g şuncă afumată, bacon sau pastramă
- 4 ouă
- 250 g smântână
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- 2-3 linguri ulei
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert în apă cu puţină sare. Şunca o tai bucăţi mici şi o căleşti în ulei.
Cartofii nu-i laşi să se sfărâme, îi scurgi şi îi laşi puţin să se răcească. Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile, smântână, sare şi piper.
Intr-un vas termorezistent, uns cu unt, aşezi un strat de cartofi, şuncă, pătrunjelul tocat şi restul de cartofi, apoi torni amestecul de ouă şi smântână.
Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor pentru 45 de minute.
Pofta buna!