Reteta sufleu de cartofi

Printeaza

Reteta sufleu de cartofi din: cartofi, sunca, bacon sau pastrama, oua, smantana, sare, piper, patrunjel, ulei, unt.

Ingrediente:Reteta sufleu de cartofi

  • 7-8 cartofi mari
  • 200 g şuncă afumată, bacon sau pastramă
  • 4 ouă
  • 250 g smântână
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • 2-3 linguri ulei
  • unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert în apă cu puţină sare. Şunca o tai bucăţi mici şi o căleşti în ulei.

Cartofii nu-i laşi să se sfărâme, îi scurgi şi îi laşi puţin să se răcească. Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile, smântână, sare şi piper.

Intr-un vas termorezistent, uns cu unt, aşezi un strat de cartofi, şuncă, pătrunjelul tocat şi restul de cartofi, apoi torni amestecul de ouă şi smântână.

Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor pentru 45 de minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.