Cotlete de caprioara cu sunca de casa cu garnitura de budinca si taitei, cu limba afumată, ciuperci si cascaval, mazare si arpagic sotate si salata
PrinteazaCotlete de caprioara cu sunca de casa cu garnitura de budinca si taitei, cu limba afumata, ciuperci si cascaval, mazare si arpagic sotate si salata
- 1,200 kg cotlet de căprioara
- 200 g şuncă afumată (costiţă)
- 100 g unt
- un pahar lapte
- 1 lingură jăină
- pesmet alb
- 4 oua
- sare
- piper
- 200 g tăiţei de casă
- 80 g limbă afumata fiartă
- 150 g ciuperci
- 50g caşcaval
- 100 g ulei
- 2 salate
- 300 g mazăre fină
- 200 g arpagic
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Se prepara cotletele ca în reţeta următoare şi se prăjesc uşor numai pe o parte între timp se face sos alb din 40 g unt, 1 lingură făină, lapte şi sare.
Acest sos se pune pe fiecare cotlet (pe partea prăjită) şi peste el cîte o felie de şuncă (cam de mărimea cotletului).
Cind s-au răcit se dau prin făină apoi ou bătut şi pesmet şi se prăjesc in ulei. între timp se face o budincă plată din tăiţei, se răstoarnă pe platou şi pe ea se aşază cotletele.
Budinca se face din tăiţei fierţi, sotaţi în unt amestecaţi cu limba şi ciupercile tăiate, brînza sau caşcavalul ras, două ouă şi se lasă la cuptor in bain- marie.
In jurul budincii (pusă pe platoul cu cotlete) se garniseşte cu un sote de mazăre, arpagicul sote, salată tăiată cu mărarul tocat, sare şi puţin zahăr.
Separat se serveşte, la sosieră, sos de friptură.
Pofta buna!
O reteta complexa. O sa fac si eu cotlete de caprioara.